A rendészeti tehetségek szolgálatában

Több, mint 30 rendészeti tehetséggondozásban érintett intézmény/szervezet delegáltjainak részvételével zajlott 2021. november 03-án az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács és a Miskolci Rendvédelmi Technikum együttműködésével megvalósult „A rendészeti tehetségek szolgálatában” című szakmai fórum.

A Tanács megalakulása óta fontosnak tartja a tehetséges fiataloknak szervezett programokon túl a szakmai területen érintett szakemberek szakmai-, módszertani ismereteinek bővítését.

A szakmai fórum résztvevőit Bagi István r.ezredes az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke köszöntötte. 

Bagi István r.ezredes az Észak magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke megnyitja a rendezvényt

Szakmai fórum résztvevői

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovácsné Dr. Szekér Enikő bv. ezredes, a BM Közszolgálat-fejlesztési és Stratégiai Főosztályának főosztályvezetője Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár, az ÉReTT tiszteletbeli elnöke megbízásából köszöntő szavait tolmácsolta a jelenlévők felé. Előadásában a Belügyminisztériumnak a rendészeti tehetséggondozásban betöltött szerepére fókuszált, érintve a BM tehetségmenedzsment programját, hangsúlyozva a hálózati együttműködés fontosságát, a pályaorientációs intézmények szerepét is ebben a folyamatban. 

Kovácsné Dr. Szekér Enikő bv. ezredes főosztályvezető BM Közszolgálat fejlesztési és Stratégiai Főosztály

Pinczésné Kiss Klára r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgató-helyettese a Rendőrség terveit osztotta meg a pályaorientációs képzések megerősítésére, a tehetséges fiatalok bevonzására, hivatásos pályájuk gondozására irányulóan. 

Pinczésné Kiss Klára r. ezredes rendőrségi főtanácsos igazgató helyettes Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ

Krepelka Ágnes a BM Közszolgálat-fejlesztési és Stratégiai Főosztály szakterületi koordinátora, tehetségszakértője ismertette a rendészeti tehetségmenedzsment program koncepcióját és az eddig összegyűjtött tapasztalatokat. 

Krepelka Ágnes szakterületi koordinátor tehetségszakértő BM Közszolgálat fejlesztési és Stratégiai Főosztály

A Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának képviseletében Dr. Balla József PhD r.ezredes, tanszékvezető, egyetemi docens Dr. Kovács Gábor r.dandártábornok, dékán nevében köszöntötte a résztvevőket, valamint tájékoztatást adott a Karon folyó tehetségtámogató programokról. 

Dr. Balla József PhD r.ezredes rendőrségi főtanácsos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Bajor Péter a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége ügyvezető elnöke a „Civil oldal szerepvállalásáról a Nemzeti Tehetség Programban” címmel osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. 

Bajor Péter ügyvezető elnök Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

Papp Orsolya c.r. alezredes és Dr. Nagy Ákos c.r. alezredes a Miskolci Rendvédelmi Technikum oktatói digitális eszközökkel és módszerekkel támogatott oktatási, képzési folyamatokkal ismertette meg a résztvevőket.

Papp Orsolya c.r. alezredes oktató Miskolci Rendvédelmi Technikum 

A rendezvény keretében a tehetséges fiatalok segítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Bodnár Attila Sándor a Kisvárdai Szakképzési Centrum főigazgatója és Bagi István r.ezredes a Tanács elnöke. 

Bodnár Attila Sándor főigazgató a Kisvárdai Szakképzési Centrum és Bagi István r.ezredes elnök az Észak magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács képviseletében

A rendezvény, fórum beszélgetéssel zárult, melynek keretében az előadásokhoz kapcsolódóan és a Tanács működésével összefüggően fogalmaztak meg kérdéseket és javaslatokat a résztvevők. Moderátor Kormos Dénes a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke volt. A hozzászólásokból egyértelműen kitűnt, hogy a pályaorientációs képzés megerősítésére és a rendészeti tehetségsegítés egymásra épülő rendszerére figyelmet kell fordítani. A már kialakult tehetségazonosítási protokoll egységes szemléletű alkalmazását célszerű lenne kiterjeszteni a pályaorientációs képzésre is. 

Kormos Dénes elnök Kárpát medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiuma

A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. Pályázati azonosítószáma: NTP-HTTSZ-20-0008)

Szerző Bagi István r.ezredes elnök