A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Igazgatója pályázatot hirdetett olyan roma származású 14-18 éves fiatalok számára, akik középiskolai rendészeti pályaorientációs képzésben vesznek részt és hivatásukként a rendőri pályát szeretnék választani.

A pályázat célja: A roma származású fiatalok ösztönzése, hogy feltárják, bemutassák azokat a momentumokat, amelyek miatt a rendőri hivatás vonzó számukra.

A pályázat témája: „MIÉRT VÁLASZTANÁM A RENDŐRI HIVATÁST?”

Nevezni 3 kategóriában lehetett kategóriánként meghatározott feltételekkel:

  1. Írásbeli dolgozat benyújtásával (min. 400 - max. 2000 szó terjedelemben, Times New Roman betűtípussal, 12-es méretben).
  2. Képzőművészeti alkotás készítésével (A/4-es vagy A/3-as méretnek megfelelő rajzlapra készített, tetszőleges technikával elkészített alkotással).
  3. TikTok videó készítésével (max. 20 mp-es kisfilm).

Kép1.pngKép2.pngBalázs Sándor a Kisvárdai SzC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium 12.C osztályos tanulója TikTok video elkészítésével pályázott "Törj ki a csendből" címmel, amellyel elnyerte a fődíjat, egy kerékpárt, valamint egy tanulmányi kirándulást, amelyre 2024. márciusában fog sor kerülni.

A győztes videó:

Az eredmény kihirdetésére és a díj átadására 2023. december 15-én Budapesten került sor a Rendőrség Oktatási Központjában.

A díjakat átadta Pinczésné Kiss Klára és Seres Ildikó rendőr ezredesek, igazgató helyettesek.

Az átadást követően megismerkedhetett az intézmény oktatási kabineteivel, edző és elhelyezési körleteivel, valamint az intézményben elhelyezésre került és egyedülálló rendészettörténeti kiállítással, amely Rozsos Tamás rendőr alezredes úr magángyűjteménye, aki egyben az intézmény oktatója és a megszűnt Zsaru Magazin volt újságírója.

A pályázatra beküldött kisfilmet Sipos József Zoltán oktatónk és Rutkai Krisztina segített elkészíteni.

Szerző: Sipos József Zoltán szakoktató