Tehetségpont a köbön

A Miskolci Rendvédelmi Technikum az ÉReTT bázisintézménye, így nem csoda, hogy hosszú évek óta nagy figyelmet szentelnek a tehetséggondozásra. Számos programmal és szakkörrel gazdagítják diákjaik tudását, és oktatóik sok energiát fordítanak a tehetséges tanulók felkutatására és fejlesztésére.

Ez a tanáraik és tanulóik elismerésein is jól látszik, de annak érdekében, hogy ezt szakmailag a lehető legfelkészültebben és hitelesebben tegyék, a technikum már 2010 óta szerepel a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének nyilvántartásában, mint tehetségpont, mitöbb 2011 óta akkreditált kiváló tehetségpont.

Ezen cím megszerezéséhez az intézménynek rendelkeznie kell több a tehetséggondozásban jártas oktatóval és pszichológussal, különböző tehetséggondozó programokkal, amelyek segítségével tanulóik bizonyítottan kiemelkedő eredményeket tudnak elérni, tehetségtanácsadást kell szolgáltatni, továbbá különböző rendezvényeken kell képviseltetni magukat.

Most ezt a címet sikerült harmadjára is sikerrel megújítaniuk. Az akkreditációban közreműködő szakértők az alábbi módon értékelték az iskola munkáját:

„A tehetségpont tehetségsegítő tevékenysége példaértékű. Számos tényező járul hozzá a rendészeti területen végzett tehetségsegítő munkájuk elismeréséhez. Magas szintű elkötelezettség tapasztalható a vezetőség és a munkatársak részéről a tehetséggondozás irányában.”

Az eredményt igazoló plakettet Budapesten a XV. Kárpát-medencei Tehetségnapon vehették át 2024. március 23-án.