Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács célkitűzései között határoztuk meg, hogy szakmai- és módszertani segítséget nyújtunk tagszervezeteinknek Tehetségponttá válásukhoz. A 2016/2017-es tanévben négy rendészeti pályaorientációs és/vagy ágazati képzést végző középfokú köznevelési intézmény tagszervezet jelezte Tehetségpont alakítási szándékát.

Az intézmények www.tehetseg.hu felületen való regisztrációja előtt Tanácsunk fontosnak tartotta, hogy a teljes nevelőtestületi-állományt tájékoztassa a Nemzeti Tehetség Program legfontosabb ismérveiről, illetve a Tehetségpontok szerepéről és jelentőségéről, valamint azokról a lehetőségekről, amelyek az országos hálózatba való bekapcsolódással együtt járhatnak.

A program által érintett intézmények:

  1. Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Derecske
  2. Gomba Levente Gimnázium, Putnok
  3. Kisvárdai SZC Ady Endre Gimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégium, Csenger
  4. Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma, Záhony

A nevelőtestületi tájékoztató előadások témái:

  1. a) Tehetségsegítés, tehetségfejlesztés, Tehetségponttá válás

          Előadó: Kormos Dénes a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanácsok Szervezetének elnöke,

          kutató fejlesztő  szakpedagógus.

  1. b) Tájékoztatás az ÉReTT tevékenységéről

          Előadó: Tóth Ilona ÉReTT titkára, pedagógiai mérés-értékelés szakos tanár

A tanév végére a fent nevezett köznevelési intézmények regisztrációját a MATEHETSZ elfogadta, valamennyien felkerültek a Tehetségtérképre. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a döntéssel az intézmények új lehetőségeket kaptak egy szakmailag megalapozottabb tehetségsegítő munka végzésére.

A programot az „ÉReTT hálózat a tehetségekért” című (azonosítószám: NTP-HTT-16-0016) pályázat keretében valósítottuk meg.