2017. november 27-én az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács tagszervezeteivel együttműködésben szervezett “Új esélyek és lehetőségek az ÉReTT hálózatában” címmel szakmai fórumot a Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Gimnáziuma, és Szakgimnáziuma középfokú köznevelési intézményben.

A rendezvény résztvevőit a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója Kovács Enikő megbízásából a házigazda intézmény igazgatója Molnárné Tóth Erika és Bagi István r.ezredes az ÉReTT elnöke köszöntötte.

Bagi István elnök úr bevezetőjében áttekintést adott a részt vevők számára a rendészeti képzés aktuális kérdéseiről, valamint a tehetségsegítés helyzetéről, lehetőségeiről.

A rendezvény különleges színfoltját jelentette két tehetséges fiatal Velmovszki Dóra és Wassermann Máté bemutatkozásai, ahol számot adtak eddigi pályájukról, eredményeikről és terveikről.

Sajnáljuk, hogy a szakmai napon Dr. Lénárt Ágota docens asszony – Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék – akadályoztatása miatt nem tudott részt venni, de biztosította az ÉReTT elnökségét, hogy a tavaszi szakmai napon vállalja tervezett előadásának megtartását.

A program keretében elhangzott előadások a részt vevők visszajelzései alapján motíválóak voltak és több területen a gyakorlatban is jól hasznosítható segítséget adtak. Több tekintetben előkerült a pedagógus szerepének fontossága: a tanulókkal és az egymás között folytatott kommunikációban, a kreativitás felismerésében és fejlesztésében, a tehetségsegítésben érintettek részére nyújtható tanácsadásban. Az említett témákban Dr. Molnár Katalin – Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Magatartástudományi Intézet -, Dr. Mező Ferenc – Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kar – és Páskuné Dr. Kiss Judit – Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézet – egyetemi oktatók tartottak előadást.

A Géczi Annamária – Miskolci Rendészeti Szakgimnázium – testnevelő tanár által bemutatott jó gyakorlat,  mely a sporttehetség-fejlesztést érintette a megvalósítás folyamatába történő betekintés mellett hasznos ismeretet adott a komplex szemléletű tehetségsegítő programok megszervezésének tartalmi és módszertani kereteire vonatkozóan is.

A rendezvény lehetőséget biztosított arra is, hogy a részt vevőkkel közösen áttekintsük a következő időszak feladatait, melyekről az ÉReTT témafelelősei adtak tájékoztatást. A tájékoztatást tartották: Deme Zsolt – Serényi Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola -, Káplárné Bacskai Mariann – Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium -, Józan Zsuzsanna – Serényi Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola -, Tóth Ilona – Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács.

A szakmai fórum lehetőséget nyújtott továbbá a házigazda intézmény megismerésére is, a részt vevők nagy érdeklődéssel járták végig a Bodonyi Csaba Ybl díjas építész által tervezett iskola szaktantermeit, laboratóriumait és közösségi tereit.

A program támogatói voltak:

0305