Tehetséges fiatalok bemutatkozása, megismerése, illetve önmenedzselése volt a célunk, amikor első alkalommal hirdettük meg a „Mutasd meg magad! című programunkat. A tartalmában gazdag, kivitelezésében gondos produktumok arra ösztönöztek minket, hogy az elkezdett munkát folytassuk.

Az Új utakon a rendészeti tehetségek segítésében” c ímű program keretében a „Mutasd meg magad!” című programot ezért a 2019/2020-as tanévben is megvalósítottuk.

Az előkészítő munkák már februárban elkezdődtek.

2020. március 3-án a felhívást megkapta minden érintett tagszervezet. A pályázatok beérkezési határidejét április 01-jére tűztük ki, hogy az értékelés után április 17-én az ÉReTT tavaszi szakmai fórumán tudjuk a díjakat a nyertes pályázóknak átadni. Sajnos, a kialakult járványhelyzet közbeszólt. Az április 01-jei határidőre mindösszesen két prezentáció érkezett be.

A programot ismételten meghirdettük május 28-ai határidővel.

Ekkora már összesen 17 pályázat érkezett be. A Tanács által felkért hét, a rendészeti tehetségsegítésben aktívan közreműködő pedagógus értékelte a beérkezett pályamunkákat. Az értékelések összegzése után az ÉReTT az öt legjobb prezentációt értékelte.

A legügyesebb, legsokoldalúbb tanulók:

Név

Iskola

Kóti Róbert

Miskolci Rendészeti Szakgimnázium

Balajti Barbara

Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Szabó Dominika Júlia

Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma

Terék János Tamás

Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Varju Balázs

Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A portfóliót készítő tanulók számára szóló elismeréseket és tárgyjutalmakat a 2020 október hónapban megszervezésre kerülő ÉReTT Szakmai fórumon tervezzük átadni. Az ÉReTT elnöksége az eredmények, teljesítmények elismerését - a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan -a fórum résztvevői előtt ünnepélyes keretek között kívánja megvalósítani.

Ez már a harmadik év, amikor felkérést kaptam a program megvalósítására. Minden alkalommal örömmel teszek eleget a felkérésnek. Izgatottan várom a beérkező portfóliókat, hiszen hihetetlenül jó érzés átolvasni a bemutatkozásokat. Jó látni és olvasni, hogy mennyi tehetséges fiatal van a tagszervezetek intézményeiben.

Bízom abban, hogy az őszi szakmai fórumon személyesen is találkozhatok ezekkel a tehetséges fiatalokkal.

Kóti Róbert Balajti Barbara
Szabó Dominika Júlia Varju Balázs
Terék János Tamás

A program támogatói:

Nemzeti Tehetség Program

Emberi Erőforrások Minisztériuma

magyarrendvedelmikar

Szerző: Káplárné Bacskai Mariann, programfelelős