01

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziuma

4100 Berettyóújfalu, Honvéd u.11.

Intézményünk négy szakmacsoportban kínál oktatást: Informatika, Pedagógia, Vendéglátás és a töretlen népszerűségnek örvendő Rendészet/Közszolgálat.

A néhány évvel ezelőtt még rendvédelmi képzésként ismert közszolgálati szakmacsoport programja, mely továbbra is a Belügyminisztérium és az ORFK felügyelete és szakmai irányítása mellett zajlik, a szakképzés átalakítása során sokat változott, most többet nyújt a tanulóknak. A korábbi pályaorientációval szemben már 9. évfolyamtól jelentős szakmai képzésben részesülnek tanulóink, de megmaradtak a legkedveltebb elemek, az önvédelem és a lövészet. A tananyag már nem csak kizárólag a rendőrségre fokuszál, kiterjed a magánbiztonsági szektorra, a katasztrófavédelemre, a büntetés-végrehajtásra is. A képzésben résztvevő tanulók 4 évfolyamos tanulmányaik alatt megismerik a főbb rendészeti fogalmakat; az IRM alá tartozó rendészeti szervek feladatrendszerét, szervezetét, erőit, eszközeit; képessé válnak véleményt alkotni, azokat érvekkel és mindennapi életből vett példákkal alátámasztani; felismerik a tanult szabálysértési és bűncselekményi tényállásokat; előadásmódjuk a szakmai elvárásoknak megfelelően határozottá, meggyőzővé válik.

És kimeneti esélyt kínál azok számára is, akik menetközben rájönnek, hogy nem feltétlenül egy fegyveres testület keretein belül szeretnék folytatni pályafutásukat.

A sikeres szakmai érettségivel Közszolgálati ügykezelő  (OKJ: 52 345 04) szakképesítés is jár. További egy év alatt intézményünkben megszerezhető a technikusi szintű,  Közszolgálati ügyintéző (OKJ: 54 345 01) szakképesítés is.

Iskolánkban a szakmai tárgyak oktatását pedagógiai gyakorlattal rendelkező rendőrtisztek végzik. A képzéshez nagy érdeklődésre számot tartó, évenként megrendezésre kerülő országos verseny (egyéni és csapat) is kapcsolódik.

Elérhetőségek:

Telefon/fax: 54/402-094, 54/500-165

Web-cím: www.bessenyei-ber.sulinet.hu        

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

OM azonosító: 203030