logo 768x155

3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 31.

Tel.: 06 48 430035  Fax: 06 48 430035/27

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.serenyi.sulinet.hu

OM: 202737

Iskolánkat 1913-ban alapította gróf Serényi Béla. Története során sokat változott, de arculatát végig a mezőgazdasági képzés határozta meg.

Intézményünk jelenleg mezőgazdaság, agrárgépész, illetve rendészet és közszolgálat ágazati szakgimnáziumi képzéssel, valamint mezőgazdasági gépész és gazda szakközépiskolai képzéssel foglalkozik. Diákjaink a különböző képzési szinteken szerezhetnek szakmát, érettségi bizonyítványt és technikusi képesítést is.

Napjainkban azok az intézmények, amelyek szilárd alapokat szeretnének adni tanulóiknak, nem elégednek meg a tantervi követelmények biztosításával. Mi is ezt a filozófiát képviseljük. Intézményünk hivatalosan bejegyzett ECDL-vizsgaközpont, arra törekszünk, hogy tanulóink a nálunk töltött évek alatt nemzetközileg elismert ECDL-tanúsítványt szerezzenek. A diákok minden képzésünkben órarendi keretekben sajátítják el a KRESZ-ismereteket és szerezhetnek vezetői engedélyt tanulmányaik alatt.

Hagyományaink megőrzésére nagy figyelmet fordítunk. Legfontosabb rendezvényeink a 9. évfolyamosok csacsiavatója, a végzősök szalagavatója, a karácsonyi műsor, a Serényi-nap, a Föld napja, a bolondballagás és a ballagás. A 12. évfolyamos tanulókat minden év tavaszán tanulmányi kirándulásra visszük a Terror Háza Múzeumba.

Számos külföldi kapcsolattal rendelkezünk. Diákjaink szakmai gyakorlaton vesznek részt dániai és németországi gazdáknál. Rendszeresen szervezünk hagyományőrző utakat Erdélybe és a Felvidékre.

Rendészeti tehetséggondozás

A tehetséggondozás évtizedek óta része pedagógiai tevékenységünknek. Sokáig ösztönösen, majd az évek során a különböző szakirányú képzéseken elsajátított elméleti tudással is felvértezve fedezzük fel és segítjük a társaik közül valamely területen kiemelkedő diákjainkat.

Az első rendészeti képzés közel 20 éve indult az akkori intézményi keretek között, fakultációs rendszerben. Az évek során számos országos rendészeti egyéni és csapatversenyen megszerzett győzelem és dobogós helyezés bizonyította, hogy jó úton haladunk ezen a téren.

Szakképző iskolánk önállóvá válása után 2014 őszén indult az első rendészeti ágazati képzésben tanuló osztályunk. Jövő évtől összesen 5 osztálynak, 170 diáknak jelenthet ez a képzés szakmai alapot későbbi rendőri pályájához.

A rendészeti tehetségsegítés területén történő összefogás fontosságát felismerve 2015 márciusában örömmel fogadtuk el a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola kezdeményezését, és 22 taggal együtt lettünk az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT) alapítói. Komoly elismerésnek tekintjük, hogy az ÉReTT Pályaorientációs munkacsoportjának első elnöke Magyar András, iskolánk igazgatója lett.

Szakmai munkánk fontosságát jelzi az is, hogy az elmúlt évben alapított és elsőként  átadott ÉReTT Tehetségsegítő-díj egyik díjazottja kollégánk, Kurtán Tibor tanár úr, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a korábbi évek kiemelkedő sikereiben.

Következetes tehetségfejlesztő munkánk hivatalos elismerése, hogy intézményünk 2016 februárjában regisztrált tehetségponttá vált.

Hisszük, hogy ez az elismerés erősíti szakmai elkötelezettségünket a tehetségek támogatása terén, és újabb lehetőségeket nyit különböző tehetségprogramok megvalósítására.

logo2