3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20.
OM: 203055

logo1

logo2

A SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma Akkreditált Kiváló Tehetségpontként, Európai Tehetségpontként, valamint a Tokaj és Térsége Tehetségsegítő Tanács gesztorintézményeként nagy hangsúlyt fektet a rendészeti képzés keretében a tehetségek azonosítására, sokoldalú és személyre szabott fejlesztésére. Mind a testi-kinesztetikus tehetségterület, mind a közismereti, szakmai tárgyak vonatkozásában törekszik a tanulókban rejlő potenciálok kiaknázására. Ezt magasan képzett szakemberek és korszerű eszközpark teszi lehetővé.

A tanórán kívüli tehetséggondozást nem elszigetelt tevékenységként, hanem a társadalmi beágyazottság jegyében és hálózati együttműködések részeseként végzi. Az intézmény számos lehetőséget biztosít arra, hogy szélesedjen a rendészeti területen tehetséges tanulók látóköre, s első kézből szerezzenek tapasztalatokat leendő hivatásukkal kapcsolatban. Különböző programok és projektek keretében betekintést nyerhetnek a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola, szakirányú felsőoktatási intézmények, szakmai és civil szervezetek életébe.

Az intézmény a rendészeti tehetséggondozásban részt vevők számára élményszerűen átadott tudást kínál és perspektívát mutat. A több területre fókuszáló tehetségsegítő tevékenységét siker koronázza, amit számos kimagasló sport- és versenyeredmény igazol