Iskolánk 1961-ben kezdte meg a működését, oktatási profiljaink a mindenkori igényekhez igazodtak.

Oktatási profiljaink:

Gimnáziumi képzés

Emeltszintű nyelvi-informatikai képzésre jó képességű diákok kerülhetnek. A képzés célja, felkészíteni a tanulókat a közép, illetve az emelt szintű érettségire a továbbtanulásra a közép, illetve felsőfokú nyelvvizsgára.

Szakgimnáziumi képzés

Oktatás ágazat, pedagógiai szakmacsoport keretein belül folyik a diákok felkészítése. Érettségi után lehetőségük van 13. – 14. évfolyamon a pedagógiai és családsegítő munkatárs szakképesítés megszerzésére.

A rendészeti képzést, 2013 szeptemberétől a rendészeti ágazat (XXXVIII.), közszolgálat (22.) szakmacsoport kerettanterve alapján előírt tartalommal végezzük.

Szakközépiskolai képzés

A szakképzés 1989 – ben a cipőfelsőrész – készítő szakma oktatásával vette kezdetét. Két évtizeden át a helyi cipőgyár igényeinek kielégítésére folytattuk az oktatást. A szakmai színvonalra jellemző, hogy állandó résztvevői vagyunk az SZKTV versenyeknek, ahonnan rendre érmes helyezésekkel tértek haza tehetséges tanulóink. Az elmúlt években a helyi igényekhez alkalmazkodva iskolánk bővítette az oktatott szakképzések körét. Ma már tanulóink a cipőkészítő szakma mellett, az építészet szakmacsoportban kőműves- és hidegburkoló, a vendéglátás és turisztika szakágban pincér illetve szakács, valamint a szociális szolgáltatási területen kisgyermekgondozó, – nevelő, oktatási ágazatban pedagógiai és családsegítő munkatársi szakképesítéseket sajátíthatnak el az épület falai között.

01

Rendészeti tehetséggondozás:

Kiemelten kezeljük a rendészeti vonalon tehetségeink felismerést, gondozásukat, versenyekre való felkészítésüket – fizikális, elméleti és lövészeti ismereteik bővítését. Rendszeres résztvevői vagyunk a megyei és országos katasztrófavédelmi és rendészeti versenyeknek.

02

Együttműködő partnereink:

  • ÉRETT – Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács
  • Miskolci Rendészeti Szakközépiskola
  • Csengeri Rendőrőrs
  • Csengeri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Elérhetőségeink:

4765 Csenger Honvéd utca 5.

Tel./fax: +36(44)520125, Tel.: +36(44)520126

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Honlap: http://www.ady-csenger.sulinet.hu

Tagintézmény – vezető: Bokor László Lajos