baz mrfk logo e1508833247103

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elkötelezett híve a tehetséges fiatalok támogatásának. Az Észak-Magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács 2015-ös megalakulásakor alapító tagként működött közre, ami jelzi a főkapitányság ilyen irányú törekvéseit, célkitűzéseit. Az állomány utánpótlása érdekében folyamatosan keresi, toborozza az olyan fiatalokat, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség országosan, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság már 1996-ban meghirdette a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj pályázatát. Az elmúlt években (a 2016-os adatok szerint) a megye 25 különböző középfokú oktatási intézményéből összesen 57 fővel kötött a rendőr-főkapitányság megállapodást. Közülük heten jelenleg is rendőri szolgálatot látnak el az Edelényi, a Sátoraljaújhelyi, a Kazincbarcikai, a Miskolci és az Ózdi Rendőrkapitányságon járőri, fogdaőri és nyomozói munkakörben. 

Toborzó tevékenységünk során a rendőrkapitányságok által szervezett nyílt napokon hintjük el az érdeklődés magvait. Az ilyen alkalmakkor vendégül látott óvodás gyerekek, általános iskolás tanulók vagy éppen a középiskolás diákok betekintést nyerhetnek a rendőrök minden napjaiba. A bemutatókkal egybekötött toborzókon az érdeklődő tanulók betekinthetnek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphatnak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni. A nyílt napokon a diákok többek között elmondták, azért választanák a rendőri hivatást, mert az biztos karriert és megélhetési lehetőséget biztosít. Sok esetben pedig gyerekkori álmokat vált valóra az egyenruha vonzóereje.

A támogató programunk során figyelemmel kísérjük a Miskolci Rendészeti Szakiskola diákjainak tanulmányi és sportteljesítményét. Azon diákok, akik tanulmányaik elvégzése után a főkapitányság kötelekéhez csatlakoznak tovább folytathatják sporttevékenységüket, amihez támogatást is kapnak. Úszásban, vagy éppen terepfutásban is van példa arra, hogy a szervezetek közti tehetséggondozás fontos része a rendőri hivatásnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság éppen ezért a jövőben is fontos feladatának tartja a tehetségek felkarolását, az érdeklődők mentorálását.

Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.

Posta cím: 3501 Miskolc Pf.: 161

Telefon: 46/ 514-500

Fax: 46/514-513

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.