fejlec 1 1024x302

content1 243x300Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelkedő feladatának tekinti a tehetséges fiatalok rendészeti pályaorientációját, segítését és támogatja velük a rendészeti szakterület folyamatos fejlesztését és fejlődését.

A középiskolákban folyó rendészeti képzések segítik a tanulók felkészülését és elhelyezkedését a rendvédelmi pályán, a rendőrség utánpótlási forrásait bővítik, valamint az oktatási intézmények fakultációs lehetőségeit is szélesítik.

A fiatalok tanulmányaik alatt megismerkedhetnek a rendőri hivatással és az egyes szakterületek – így a közlekedésrendészet, a közrendvédelem, a bűnügy, az igazgatásrendészet és a határrendészet – feladataival. 

A képzés befejezésekor pedig lehetőségük nyílik – emelt vagy közép szinten – érettségi vizsgát tenni a rendészeti fakultációs tantárgyból, amelynek eredményes teljesítése többletpontokat jelenthet számukra a szakirányú továbbtanulásnál.

contetn2 300x223A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság jelenleg 5 középiskolával tart fent együttműködést, amelyek közül a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégiummal 2016. június 14-én kötött együttműködési megállapodást a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő fiatalok képzése, nevelése és az utánpótlás biztosítása céljából.

Az együttműködési megállapodást Pálúr László gimnáziumi igazgató és Farkas József r. dandártábornok, megyei főkapitány írták alá. Az egyezmény szerint a gimnázium tanévenként indít egy olyan osztályt, ahol pályaorientációs jelleggel a belügyi rendészeti ismeretek tantárgy az oktatás részét képezi.

A főkapitányság vállalta, hogy a speciális tantárgyak oktatásához és a képzés megvalósításához segítséget nyújt.