fejlec

Biharkeresztes egyetlen középfokú oktatási intézményeként a jövőben is megfelelő körülményeket biztosítunk a jó képességű és szorgalmú tanulók számára. Intézményünkben folyamatosan törekszünk a nevelési, oktatási és képzési struktúra megújítására.

A rendészet és közszolgálat ágazati képzés szakmai érettségire készít fel, valamint előkészíti a szakirányú felsőfokú továbbtanulást. A 9–12. évfolyamon szakmai oktatás keretében közszolgálati ügyintézői, magánbiztonság, személy és vagyonvédelmi, személy és vagyonőri és közterület-felügyelői, ügyviteli, szakmai kommunikációs és önvédelmi ismeretek tanulhatók. A gyakorlati képzés intézményünk speciális, tatamikkal lefedett termeiben és külső gyakorlati helyeken valósul meg.

A nyári összefüggő gyakorlatok zavartalan lebonyolításához együttműködési megállapodás keretében a katasztrófavédelem, a Pannon Guard, a HRSE és a helyi rendőrség nyújt segítséget. Iskolánkban a szakmai tárgyak oktatását pedagógiai gyakorlattal rendelkező rendőrtisztek végzik. Gyakorlati képzés során rendszeresen látogatják diákjaink a Biharkeresztesi Rendőrőrséget, a Berettyóújfalui Tűzoltóságot és a településhez közeli Határ Rendészeti Kirendeltséget ahol aktív gyakorlati feladatokat oldanak meg.

bemutatón 768x335

A képzés során pedagógusaink minden diáknak felmérik a képességeit és annak alapján fejlesztik tudásaikat. A gyakorlati képzés során gyakorlattal rendelkező rendőrtisztek tartják az oktatást, így a tanórákon szemléltetett tananyagot szolgálati esetekkel szemléltetnek.

A képzés során tehetséggel rendelkező diákjainknak versenyrészvételi lehetőségeket biztosítunk. Tanulóink rendszeresen vesznek részt Kondipark, Katonai és Rendvédelmi versenyeken, melyeken jó eredményeket érnek el. A képzésben résztvevők rendszeresen részt vesznek fellépéseken, bemutatókon, ahol mindig nagy érdeklődést keltenek a nézőkben.

Mobilitás Megyei Kondipark versenyen 768x1024

A sikeresen végző diákjaink nagy része felvételt nyernek a rendészeti felsőoktatási intézményekben, vagy a szakmájuknak megfelelő munkahelyeken helyezkednek el.

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bocskai István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

4110 Biharkeresztes, Ady E. u. 2.

Tel.: 54/430-084,

Fax:54/430-084

Mobil: 06/20 851 9417

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

honlap: www.bocskaigimnazium.hu

tagintézmény vezető: Sipos Nóra

Tel.: 06/20 851 9441