Intézményünk, a Miskolci Rendészeti Szakgimnaázium az ország legnagyobb középfokú rendészeti oktatási intézménye, amelynek alapvető feladata a Rendőrség végrehajtó állományának alap- és továbbképzése, a rendőr szakképzés és a szaktanfolyami rendszer működtetése.

Iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képzéseket folytatunk, amelyeken a részt vevők száma évente összesen megközelíti a 2.000 főt.

Iskolarendszerű képzéseinkre csak érettségivel rendelkezők jelentkezhetnek, akik előképzettségüktől függően 1-1,5-2 év alatt szerezhetnek rendőr szakképesítést közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti és bűnügyi szakirányokon.
Iskolánk a tanórai foglalkozások mellett a tanulók érdeklődése, igénye és a szakcsoportok által ajánlottak alapján, tanórán kívüli foglalkozásokat is szervez. A tanórán kívüli egyéb foglalkozások célja, a pedagógiai programban megfogalmazottaknak megfelelően, a tanulók olyan hivatásos személlyé formálása, akik a szakmai és emberi kihívásokra a kornak megfelelő válaszok adására képesek.

Intézményünk jól felszerelt, épületeinkben a tantermek mellett különböző szakkabinetek (szituációs, informatikai, bűnügyi, határrendészeti, csapatszolgálati, közlekedésrendészeti) találhatóak meg. Ezek mellett iskolánk rendelkezik tornacsarnokkal, kondicionáló teremmel, étkezdével, fedett és külső lőtérrel és könyvtárral. Tanulóink az iskolai kollégiumokban, 2-3-4 ágyas szobákban kaphatnak elhelyezést.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nagy hangsúlyt fektet a tehetségek kiemelt gondozására. Ennek intézményesült formáját, a Tehetséggondozó Programot a 2008/2009-es tanévben dolgoztuk ki. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) először 2011-ben, majd 2014-ben az „akkreditált kiváló Tehetségpont” címet adományozta részünkre.

A szakmaiságot szem előtt tartva, iskolánk számára mindig is fontos volt a nemzetközi kapcsolatok kialakítása, ápolása. Nemzetközi kapcsolataink kezdete 1993-ra tehető vissza. Időszakos kapcsolataink voltak holland, osztrák, svéd, ukrán és német rendőrképző intézményekkel. Jelenleg román (Nagyvárad, Kolozsvár), szlovák (Kassa), francia (Sens), lengyel (Katowice) és bajor (Sulzbach-Rosenberg) rendőrképző intézményekkel állunk kapcsolatban, amelynek keretében szem előtt tartjuk a protokoll látogatásokon kívül, a diákcseréket és sportrendezvényeken való kölcsönös részvételt.

Elérhetőségeink:

Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 78.
Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf. 82.
Tel.: +36-46/412-060
Fax: +36-46/323-916
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.mrszg.hu