3300 Eger, Bem tábornok út 3.

Tel: 36/515-020

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.kossuthzsuzsa.hu

Főigazgató: Fábri Eufrozina

Igazgató: Somoskői Lilla

logog 300x300

Iskolánkban, ahol a szakképzés több mint 50 éves hagyományra tekint vissza 2011. szeptembertől a képzési palettánk kibővült, hiszen ekkor indult el a belügyi rendészeti ismeretek c. tantárgy fakultációs oktatása. A szakközépiskola keretén belül 2013-tól veszünk részt a rendészeti ágazati szakképzésben, a fegyveres szervek vagyonvédelem tantárgy oktatásában.

Iskolánk rendkívül népszerű a középiskolákban továbbtanulók számára, hiszen a 30-35 fős felvehető létszámhelyre évente több mint 150 tanuló jelentkezik.

 A tehetséggondozás a képzés során elsősorban két területen nyilvánul meg. A rendészeti ágazati szakképzésben résztvevő tanulók pályára irányítását elősegítő rendvédelmi és honvédelmi versenyekre történő felkészítésben, illetve a rendészeti órákon a volt rendőr és katonatisztek illetve a jelenleg is aktív szolgálati viszonyban lévő előadók meghívásával az adott szakterület-hivatás bemutatásával. Valamennyi a képzésben részvevők számára meghirdetett rendvédelmi és honvédelmi versenyeken részt veszünk, ahol szép eredményeket könyvelhetünk el. Az eddigi tanulmányi eredményeink előremutatóak, hiszen a 2015, 2016. években végzett tanulóink közül évfolyamonként általában 10 fő körüli az a létszám, aki a rendvédelmi, katonai hivatást választja.