Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács együttműködve a Heves Megyei Szakképzési Centrummal és a Heves Megyei SZC Március 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal ”Tehetséged érték, fedezzük fel közösen!” címmel szervezte meg szakmai fórumát Lőrinciben. Az esemény időpontja 2023. május 26. volt.

A fórum célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a rendészeti területen tehetséges fiatalokra, lehetőséget teremtsen támogatásukra és fejlődésük előmozdítására.

A szakmai fórum résztvevőit Szabó Zsolt Országgyűlési képviselő, Vig Zoltán Lőrinci város polgármestere és Bagi István ny. r.ezredes az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke köszöntötte.

A rendezvényen számos izgalmas és informatív előadás várta a résztvevőket.

Elsőként Oroián Erzsébet, a Heves Megyei SZC Március 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója tartott előadást az intézmény tehetségsegítő tevékenységéről. Az előadás során bemutatta az iskola által nyújtott lehetőségeket, programokat, amelyek segítik a tehetséges diákok kibontakozását és fejlődését. Az előadás lehetőséget teremtett a résztvevőknek arra, hogy betekintést nyerjenek az iskola sikeres tehetséggondozási gyakorlatába.

A második előadás központi témája a határrendészet volt. Dr. Balla József PhD r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a NKE Rendészettudományi Kar Határrendészeti Tanszék egyetemi docense előadásában bemutatta, miért jó választás a határrendészet, és miért érdemes határrendész tisztté válni. A résztvevők megismerhették a határrendészet izgalmas és felelősségteljes munkáját, valamint betekintést nyerhettek a határrendészet által nyújtott karrierlehetőségekbe.

Tari Annamária pszichológus, pszichoterapeuta a „Z generáció és a rendvédelem szempontjai” témakörben a Z generációként ismert legfiatalabb nemzedékhez kapcsolódó sajátosságokat és szempontokat tárta fel a rendvédelem területén. Az előadás során elmélyültünk az érintett csoportra jellemző gondolkodásmódban, elvárásban, kommunikációs stílusban, technológiai jártasságban, kiemelve az ezekkel összefüggésben felmerülő kihívásokat és lehetőségeket. Ajánlásokat kaptunk arra vonatkozóan, hogyan lehet együttműködni és kiaknázni a Z generációban rejlő lehetőségeket.

A rendészeti tehetséggondozás iránt érdeklődők körében nagy érdeklődést kiváltott esemény az ÉReTT díjak átadásával, köszönetnyilvánítással és a program zárásával fejeződött be.

 

A szakmai fórum program az NTP-HTTSZ-22-0013 azonosítószámú pályázati program keretében valósult meg.

  header_img.png