Az Észak-Magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács 2018. május 17-én Egerben adta át az idei ÉReTT elismeréseket, az „Új esélyek és lehetőségek az ÉReTT hálózatában” című szakmai fórum keretében. A díjazottak között szerepelt Fürjész István pedagógus, edző és két MRSZG-s tanulónk, Császár Dániel (I. évfolyam) és Turbók Bence (II. évfolyam).

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium és a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Sport Egyesülete külön jelölése alapján választotta ki a Tanács, Fürjész István pedagógust, edzőt az elismerésre.

A sportolás az egész életét meghatározó tevékenység, mely saját és tanítványai teljesítményében is mérhető. Korán kezdett sportolói pályafutása során már 1978-ban ifjúsági JUDO Európa bajnoki címet szerzett. A közel 20 év alatt, amit tanintézetünkben töltött, több ezer tanuló fizikális kiválasztása és felkészítése fűződik a nevéhez. Mindennapi pedagógusi munkája során a fiatalok százaival sajátíttatja el a rendőri testnevelés ismeretanyagát, és készíti fel őket a rendőr tiszthelyettesi szolgálat fizikális kihívásaira. A csendes, együtt érző pedagógusban a tanulók megértő szakemberre találnak, aki humorosan, körültekintően, de eredmény-centrikusan foglalkozik velük. Megtalálja a kiválasztás során a legjobbakat, még akkor is, ha tehetségüknek ez idáig nem adták jelét. Jó érzékkel és nagyon lelkiismeretesen, lépésről lépésre készíti fel őket a test-test elleni küzdelemre. Földharc-, grundbirkózás-, judo- edzések és versenyek sorát hajtotta végre, melyeknek tanévenként a BM tanintézeti, és a rendészeti szervek közötti BM országos JUDO versenyek eredményes versenyzői a gyümölcsei. Iskolánk számára eredmények és elismerések sorát ajándékozta az évek során tanár úr.

40 évvel Európa bajnoki címe után és 20 évvel tanintézetünk tanárává válását követően vehette át az ÉReTT tehetségsegítő díját.

P1080530 1 e1529438585601

Császár Dániel a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulója 2017–év szeptemberétől. A tanév kezdetétől folyamatosan kiváló eredménnyel sajátítja el az iskola tananyagát, ill. az elvárásoknak maximálisan megfelel. Rendészeti irányú érdeklődése a középiskola végére kristályosodott ki, korában nem járt rendészeti orientációjú iskolába. A jó minősítésű érettségi átlageredményét messze felülmúló eredményt produkál a szakgimnáziumunkban. Az intézmény házi tanulmányi versenysorozat legaktívabb szereplője. Szorgalmának, kitartásának és tudásának köszönhetően hat tantárgy tanulmányi versenyén is kiválóan szerepelve az évfolyam legeredményesebb tanulójává vált. A Rendőrtanulók Országos Tanulmányi versenyén iskolánk elsős csapatának tagjaként versenyezve évfolyamában egyéniben és az iskolák közötti csapatversenyben is országos első helyezést ért el.  Fegyelmi probléma vele szemben soha a legkisebb mértékben sem merült fel. Osztályközösségben végzett munkája is példaértékű.

P1080513 2 e1529438643288

Turbók Bence jó érettségi átlageredménnyel érkezett a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba. Korábban nem tanult rendészeti pályaorientációs képzésben, így a nyelvezet és az ismeretanyag teljesen új volt számára a jelenlegi tanulmányai során. Nagy lelkesedéssel sajátítja el az oktatott tananyagot, és jó érzékkel érez rá a lényegre. Eddig minden követelménymodulban kitűnő tanulmányi eredményt ért el, modulonként több tantárgyi dicséretet is kapott. A Rendőr tanulók országos tanulmányi versenyében tagja volt iskolánk csapatának 2017-ben, mely az első helyezést érte el. Ezt a teljesítmény az iskola csapata 2018-ban segítségével meg tudta ismételni.

Egyéniben az országos rendészeti versenyen 2017-ben a második lett az első évfolyamosok között, 2018-ban pedig az első helyezést érte el az évfolyamtársai között.

P1080521 1 e1529438677684

Szerző: Dr. Nagy Ákos r.alezredes Miskolci Rendészeti Szakgimnázium